В българската народопсихология съществуват доста поверия, свързани със солта. Ритуалите със

...
В българската народопсихология съществуват доста поверия, свързани със солта. Ритуалите със
Коментари Харесай

Защо не бива да се дава сол назаем?

В българската народопсихология съществуват много поверия, свързани със солта. Ритуалите със сол са познати още от антични времена. Тогава тя била извънредно скъпа фалшификация и се считала за невероятна, даже за свещена.

Когато разсипем ненадейно сол или захар, в главата ни минават маса мисли, дали това е за положително или ни чакат неприятности. Какво обаче предсказват тези знаци и би трябвало ли да ги взимаме на съществено?

Ако се разсипе сол

Разсипаната сол е неприятен знак и предсказва кавга с непосредствен човек. Такива образци има доста, които изясняват тяхното значение. В предишното солта е била доста цена стока и е била владеене на по- богатите хора, и в случай че някои разсипвал сол го ругаели и биели.

В наше време всеки има и употребява сол. Има вярване, че когато момиче е пресолило яденето, това е белег на пристрастеност,защото когато човек е влюбен той е заплеснат и може да прави такива неточности.

Разсипаната захар е добър знак предвещаваш сладостен и слънчев живот. Съдбата ви подсказва, че скоро в живота ви ще има доста наслади и приятни моменти. Особено е удобно за млади девойки. Ако млада жена е разсипала захар, то е допустимо забавно запознанство с мъж в доста скоро време.

Какви чудеса твори солта

Солта от древността се е смятала за знак на мъдростта и чистотата. Тя е била постоянно употребена в вълшебен практики и ритуали.
 7 суеверия с храна  7 суеверия с храна  7 суеверия с храна  7 суеверия с храна
Изчистване на отрицателно въздействие със сол

Това е доста сполучлив способ да се почисти дома от отрицателно въздействие, за да създадете в дома си атмосфера на съгласие и уют. За да постигнете това е належащо веднъж в месеца да извършите магическо разчистване. За това е нужно да сипете по малко сол във всички ъгли на дома си. След това е належащо да вземете светена вода и да е полеете върху солта. През цялото време на ритуала е належащо да се чете молитвата ”Отче наш ” . Солта е належащо да следва минимум три часа. След този обред солта може да потъмнее, това е удостоверение,че в дома ви има отрицателна сила. След извършения обред вие ще почувствате естетика и уют в дома си.
 image2_16x9.png Задава се годината на Дървения Дракон: какво да чака всяка зодия от 2024 съгласно китайския хороскоп На фокус
Никога не давайте сол от у дома на заем и се старайте и вие да не взимате непозната сол. В първият случай вие давате своя триумф на други хора, а във втория ще поемете непозната сила, която може да е отрицателна.

Не подавайте солницата на масата на други хора. Човека които прави това може да се лиши от шанса си и да притегли мизерия.

Съхранявайте солта в дървени съдове, така солта ще може да запази своите вълшебен сили.

За да привлечете пари е належащо да оставите сол в кутия на масата през нощта. Тази сол би трябвало да се сменя през три дни. Не може да се употребява след ритуала за хранене, тя се изхвърля в течаща вода. Добре би било да стартирате ритуала на новолуние.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР